Lotan pohdintoja paluun jälkeen

Heipsan! Nyt on kulunut viikko paluusta suomeen. Tässä postauksessa pohdin mitä kaikkea onkaan tullut opittua 15 viikon aikana.

Viikot 1-4. Opin ihmisen anatomiaa, luustoa ja lihaksistoa. Niiden opettelemiseen meni paljon aikaa, koska opettelimme ne englanniksi ja latinaksi. Myös työtehtävät työssäoppimis paikalla opin kunnolla viikoilla 1-4. Arkisissa asioissa tällä ajalla opin kuinka liikkua bussilla sekä mistä saan selville aikataulut. Kaupassa asiointikin tuli tutuksi, opin mistä löydän mitäkin. Maltalla harvakseltaan oli kauppoja mistä löytäisit kaikki tarvittavat asiat samasta kaupasta toisinkuin meillä suomessa.

Viikot 5-8. Opin kuntosalilaitteiden käytön sekä muiden välineiden käytön. Myös asiakkaiden ohjaamisen laitteiden käyttöön opin näillä viikoilla. Opin myös ihmiskehon toimintaa monipuolisesti lisää. Asiakaspalvelusta tuli luonnollisempaa ja asiakkaat tutummiksi. Arkisia asioita joita opin olivat hyvän ja terveellisen ruoan valmistaminen sekä ruokarytmin parannus. Se tuki myös opintojani monella tapaa ja opin mitä hyötyä siitä oikeasti on. Myöskin tapakulttuurista tuli opittua matkalla töistä kotiin mennessä. Paikalliset illallistavat paljon esim. vanhempiensa kanssa ulkona tai muuten viettävät aikaa heidän kanssaan.

Viikot 9-12. Opin paljon ravitsemuksesta. Mm sen, kuinka lasketaan päivittäinen kalorin tarve ja miten se muuttuu suuntaan tai toiseen tavoitteen saavuttamisessa. Sekä mitä kaikkea ihminen tarvitsee terveelliseen ruokavalioon.  Myöskin syventävää oppimista ihmiskehon toiminnasta mm. hermosto, suolisto jne. Myöskin sen, mitä kaikkea personal trainerin työnkuvaan kuuluu ja kuinka kyseiset asiat hoidetaan esim. mittaukset. Arkisen asian jonka opin, oli aurinko ja sen vaikutukset sekä havainto siitä, kuinka lähellä aurinko Maltalla onkaan saati kuinka tärkeä aurinkorasva siellä onkaan.  Myöskin maltalaista tapakulttuuria mm. pukeutumisesta.

Viikot 13-15. Kertailimme opittuja asioita, joten tieto syventyi entisestään ja asia selkeni huomattavasti. Meillä oli käytännön koe pt asioista, jolloin opin omista virheistäni jotka tunnistin itsekin palaute keskustelussa. Myös palaute näytön vastaanottajalta oli hyödyllistä oppimisen kannalta. Arkisena asiana opin maltan saarista. Esim. Gozon historiaa. Myöskin kauniita nähtävyyksiä.


Opin paljon maltalaisista ihmisistä sekä heidän kielestään. Myöskin kuinka alueittain ihmisten käytös ja asiakaspalvelu muuttuu. Opin paljon myöskin itsestäni. Sen mitä on olla erossa omasta perheestä ja suomesta, mitä asioita arvostan tänäkin päivänä enemmän sekä mitä oma koti minulle merkitsee.
Myöskin eroja asumisen suhteen suomeen opin.


- Lotta

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

kuudes viikko

24/7 Fitness Club, San Gwann

Kuulumisia