Ensimmäinen viikonloppu Maltalla



Heipsun!

Kirjoitellaan tässä sunnuntai-iltana blogiin. Kello on täällä 21:50 kun taas Suomessa 22:50. Aikaero on vain tunnin verran, vaikka ajattelimme sen olevan enemmän. Aikaero ei ole kolauttanut omaa sisäistä kelloa mitenkään.  

Fiilikset viikonlopun jälkeen on päällisin puolin positiiviset, vaikka koti ja kaverit pyörii mielessä aina ajoittain. Jotkut vastoinkäymiset ja isot kulttuurilliset eroavaisuudet verrattuna Suomeen on myös lannistanut fiilistä. Heti ekana päivänä tuli eksyttyä illalla kauppareissun jälkeen, vuokranantajan kanssa ollut hieman ongelmia ja bussilla kulkeminen on ollut aika haastavaa. Täällä meidän ainoa kulkuväline on bussi. Nyt kuitenkin ensimmäistä päivää viisaampina kulkeminen on helpottunut tosi paljon, kun paikkoja on alkanut tuntea ja bussiaikatauluja oppinut jopa lukemaan. Lauantaina käytiin yhdessä syömässä porukalla opettajien kanssa, joka nosti tunnelmaa ja ryhmähenkeä huomattavasti. Ruoka oli erittäin hyvää, mutta hiukan kallista (verrattuna muuhun hintatasoon ja odotuksiimme hinnoista). Täällä kaupoissa hinnat ovat vähän halvempia verrattuna Suomeen, mutta esim tänään ostettu 4 wc-rullaa paketissa maksoi 3e. Kadun varrella marjarasiat ovat n. 5-6e. Joistain paikoista löytyy sitten halvempia palveluita/tuotteita. 


Yksi iso miinus on se että tavallista kahvia on vaikea saada mistään. Asunnostamme puuttuu myös kahvinkeitin, joten tyydymme kahvijauheeseen joka sekoitetaan kuumaan veteen. Kodissamme on kaasuhella, jonka käyttö vaatii myös totuttelua. Lauantaiaamuna teimme aamupalaa, jolloin emme heti tajunneet kaasuhellan olevan niin tehokas jolloin poltimme esim. öljyt pannuun. Käry kämpässä oli kahta kauheampi. Pöntön vetäminen kotona tuottaa hankaluuksia, koska saat lorottaa ja painaa vessan painiketta ainakin minuutin ennen kuin pönttö vetää kunnolla. Ennen suihkuunmenoa vesi pitää laittaa lämpenemään n. tuntia ennen ja suihkusta tulee vettä niin pienellä paineella että tuntuu kuin peseytyisi jonkun puron alla. Epäkohtia riittää, mutta yritetään olla positiivisia ja varmaan ajan kanssa kaikkeen tottuu. Yksi kiva asia tässä maltalaisessa kulttuurissa on se kun ihmiset viettävät aikaa paljon ulkona yhdessä tavaten ystäviä ja sukulaisia. Ihmiset ovat ulkona etenkin iltaisin ravintoloissa, kävelemässä rannoilla ja puistoissa jne. Turisteja näkee paljon ja väki on todella värikästä. Maisemat ovat kauniita kolkkoisista ja vanhanaikaisista kaduista huolimatta. 

Huomenna pääsemme alottamaan arjen ja luomaan viikkorytmin, kun koulu alkaa Future Focucsella kello 10. Huomista jännittäen käydään kohta puolin nukkumaan joten hyvää yötä ❤ 

                                                             - Minni, Lotta ja Juulia.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

kuudes viikko

24/7 Fitness Club, San Gwann

Kuulumisia